Sztuka tworzenia własnych mebli i dekoracji wnętrz.
Aby wydedukować, czym jest wino, wypada rozróżnić skład jego elementów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się po największej części z wody i cukrów, a też z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za nieodwołalny skład wina. Fermentacja procentowa przekształca wielką część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, jakkolwiek zostawia inne interesujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są bieżące w mniejszym stopniu, dają pewny zakres degustacji wina, tak jak i towarzystwo garbników, które odnajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za normalny konserwant, jaki pozwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Przeglądaj
2. Kontynuuj
3. Sprawdź teraz
4. Kliknij
5. Zobacz więcej Własne projekty DIY z wykorzystaniem elektroniki.