Wpływ polityki handlowej na poziom handlu międzynarodowego.
Newralgicznymi czynnikami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy relacje przynoszą winu trzy z pięciu bazowych smaków: słodki, kwaśny oraz gorzki. W jakimkolwiek lub ewentualnie razie, istnieje wielka ilość substancji w gronach, jakie zapewniają smak. Substancje te są aktualne w drobnych liczbach (mierzonych czasami w milionowych częściach). Wszelkie te substancje dają gronom specjalistyczny smak, definiowany, jako smak doniosły. Smak podstawowy znamionuje każdą odmianę winorośli. Większość składników smakowych odnajdują się położone w wewnętrznej części skórki grona. Dlatego ważne jest, aby tłoczenie absorbowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu winu – wina. Należy rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest charakterystycznym zapachem pochodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie kiedy bukiet jest reprezentatywnym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona mają ten sam aromat, lecz różny bukiet.
3. Portfolio
4. Dowiedz się teraz
5. Kliknij i zobacz